Tips för en snygg glasvägg

De senaste åren har glasväggen intagit rum efter rum, både i hem och på kontor. Även detta år är glasväggen trendig – förutom att den också både är praktisk och vacker.

Glasväggen i det lilla rummet

En glasvägg skapar rymd och öppenhet och passar perfekt i den lilla lägenheten, kontoret eller rummet som behöver skärmas av. Om du behöver skärma av en mindre lägenhet, kan det lätt påverka hela känslan av boendet. En snygg glasvägg får bostaden eller kontoret att visuellt behålla storleken, men skapar samtidigt fler rum och platser för avskildhet. Om du har en klädkammare kan du följa trenden och byta ut den tjocka väggen mot en glasvägg eller bara byta ut dörren. Då upplevs både klädkammare och sovrum som större.

Glasväggen i det stora rummet

En glasvägg är perfekt för att skärma av ett vardagsrum eller våning med öppen planlösning. Det positiva med det stora rummet finns kvar: luftigheten, rymden och möjligheten att stå i köket och ändå vara med i det som händer i vardagsrummet. Med en genomtänkt glasvägg får du behålla de positiva egenskaperna, samtidigt som du kan skärma av och skapa en arbetsplats eller mysig läshörna. Det har blivit trendigt att skapa ett ”uterum” inomhus med hjälp av glasväggar; sköna soffor och stora gröna växter återger sommarkänslan året om.

Glasväggar kan också användas i öppna kontorslandskap. Då medarbetarna fortfarande kan se varandra, finns mycket av dynamiken kvar – samtidigt som var och en har sitt eget kontor och lättare kan få arbetsro.

Den personliga glasväggen

Det finns en trend som återkommer och nästan kan ses som klassisk i sig: det personliga. Om du har gamla fönster kan du måla och skapa en egen glasvägg eller avskärmning inomhus. Det är vackert att använda gamla handblåsta fönster och varsamt restaurera och måla dem.

Glasväggen är både praktiskt, trendig och vacker: du kan skapa nya rum, samtidigt som du behåller öppenhet och ljus. Mindre utrymmen känns inte för små, och de stora rummen får snyggt inramade oaser.