Ullmattor istället för heltäckningsmatta

Ullmattor är ena riktiga värmegivare. Eftersom ull är ett naturmaterial känns det även bra att ha det hemma ur ren allergisynpunkt. En ullmatta är perfekt om du vill ha det varmt och gosigt om fötterna utan att behöva installera dyr golvvärme eller lägga in heltäckningsmatta – något som kan vara rena bakteriesamlaren. Det finns flera tips på hur du kan använda en ullmatta för att få så mjukt på golvet som möjligt. Kika även in på Nylandsmattor.se för mer inspiration.

Lager på lager

Om du vill täcka hela golvet utan att för den sakens skull dra in en heltäckningsmatta och betala hantverkare och mattläggare som tar pengar och tid i anspråk – så kan du köpa flera ullmattor och köra lager-på-lager metoden. Detta kan också vara snyggt ur estetisk synvinkel då det bildas ett slags kollage på ditt golv. Lägg en enfärgad matta underst och komplettera med svaga mönstrade ullmattor över eller flera enfärgade i olika nyanser. En trendig inredningsdetalj och praktisk värmespridare samtidigt!

Dubbelhäftande tejp för att mattan ska hållas på plats

Om du ändå är rädd att din ullmatta ska fara all världens väg när det gås och springs på den, så kan du sätta dubbelhäftande tejp på mattans undersida. Tejpen förhindrar mattan från att röra på sig och bli sned. Ett bra tips om du ogillar heltäckningsmattor men ändå vill att allt ska ”hålla sig på mattan”.

Välj en lurvig ullmatta för extra värme

Ullmattor kan te sig mycket olika trots att det är samma material. För extra myskänsla – välj en lurvig ullmatta som både värmer ypperligt och även agerar ljudisolerare till viss del. Ett alternativ är också att köpa en matta med stora öglor. Det är riktigt härligt mjukt att gå på.

Ull är ett underbart material som dämpar ljud och behåller värmen på golvet. Dagens ullmattor är också lätta att rengöra och kapslar in dammet så att du slipper städa alltför ofta. För att riktigt täcka golvet finns det enorma mattor som knappt lämnar efter sig någon skarv mellan golv och mattkant. Ett bra alternativ till heltäckningsmatta.