Guide till nya fönster

Det kan finnas många orsaker till att man vill ha nya fönster i en byggnad. Befintliga fönster kan vara gamla och göra så att det drar in kall luft, vilket skapar en otrivsam miljö inomhus. I vissa fall har fönstren installerats med tanke på planlösningen snarare än hur de ser ut från utsidan. Detta kan göra att de ger ett ojämnt och mindre tilltalande intryck. Vid en större renovering kan även fönstren behöva ett nytt utseende.

Bra att veta vid fönsterinstallation

När man ska göra en fönsterinstallation finns det ett antal punkter som kan vara bra att känna till. Det är en god idé att först tänka igenom alla alternativ, för att göra så bra val som möjligt.

Kostnad

Kostnaden för en fönsterinstallation kan variera stort, beroende vilken installatör man anlitar. Även fönstren i sig och deras egenskaper påverkar kostnaden. Det är viktigt att hitta en installatör med god kompetens och erfarenhet, då det är ett stort projekt att installera nya fönster. Se gärna om du kan hitta referenser från tidigare kunder på hur nöjda de är med firman du funderar på att anlita. Om du redan har valt ut fönster som du tycker om och vill ha i din fastighet, se hur mycket de kostar om du köper in dem själv. Därefter kan du jämföra med hur stor kostnaden blir om installatören köper in fönstren i stället. Fönsterbyte kan numera också utföras med ROT-avdrag, vilket innebär att kostnaden kan bli en bra bit lägre än vad du först tänkt.

Fönstrens egenskaper

Ett annat område som är viktigt att tänka på är fönstrens egenskaper. Om du väljer fönster som har en god isolerande förmåga, som energifönster, så kan det sänka dina kostnader för uppvärmning. Fönster med bättre isolerande egenskaper kan ha ett högre inköpspris, men betalar på detta sätt sin egen investering med tiden.

Hos doorly.se kan du hitta ett stort och varierat utbud av fönster med precis rätt egenskaper till ditt renoveringsprojekt. Lycka till med fönsterbytet!