Så får du ett drömbadrum med några enkla knep

Badrummet är en av hemmets oaser där avkoppling och mysig egentid ska utgöra huvudmomenten. Förr var badrummet endast ett rum som var till för hygieniska syften, men idag är det annorlunda. Det finns tusen olika tips på hur man kan skapa ett drömbadrum, och här kan du få ett litet axplock.

Gör det lättstädat

Ett badrum överbelamrat med saker blir ingenting annat än en dammsamlare som till slut ger upphov till fuktskador. Se till att få fria ytor och att du kan komma åt överallt när du städar. Inkaklat badkar och en vägghängd toalett kan underlätta.

Kaklet – ramen för ditt badrum

En tavla är aldrig komplett utan en vacker ram, och samma sak gäller med badrummet. Skillnaden är att det är kaklet som utgör ramen här. Om du dessutom låter rören gömma sig i väggen kan det vackra kaklet betraktas och skina ännu bättre. Det finns otroligt många kakelplattor att välja mellan på varuhusen, där prisnivåerna går från billigt till hutlöst dyrt, men använder du bara din fantasi och satsar på rätt färger, så kan du köpa plattor till rimligt pris och få ett lyxigt badrum utan att ruineras.

Rätt belysning – ger sken av ett lyxigare badrum

Det spelar inte så stor roll om du lagt ned stor möda på både inredning och kakel, men underskattar vikten av rätt lampor som inte kastar egendomliga skuggor. Satsa alltid på belysning och armaturer för våtutrymmen så att elskador inte inträffar.

Förvaringen

I ett badrum ryms det många toalettartiklar och prylar som kan vara extra känsliga för damm eller bakterier. Lägg en extra tanke på förvaringsmöjligheter som lådor, korgar med lock samt flyttbara delar. Dessa kan väljas med extra omsorg och utgör även en del av inredningen.

Inredning

När det praktiska är gjort kan du inrikta dig på detaljerna och inredningen. Ställ in några växter, lägg in en skön badrumsmatta och sätt upp några fina eller förföriska tavlor på väggarna. Här är det enbart din smak som gäller så våga ta ut svängarna som du vill.