Nytt kök – inspiration

En dröm jag haft i många år är att få göra om köket och med ett så stort ekonomiskt beslut kommer också förarbete för att det ska bli så bra som möjligt. Jag började leta inspiration och hittade till Monica Karlstein på Hemmafixbloggen.se som skapat drömköket enligt mig.

På förebilden ser vi ett vitt kök med tre-stavs parkett, med laminatskiva, virr varr av kakel, ett par luckor med fönster och det gamla T-handtaget som finns i så många svenska kök. Det är till och med svårt att tänka sig att det här var det finaste som fanns för ett par år sedan.

Bild från hemmafixbloggen.se

I det nya köket så har nästan allt ändrats och slutresultatet är fantastiskt. Golvet har bytts mot en-stavs vitlaserat, kaklet har industriell karaktär med kvadratiska vita plattor med mörk fog, bänkskiva i sten och sen de riktigt avgörande delarna: köksluckorna med ram och mellanlägg skapar en shaker stil och den mörkt gråblå tonen mot de förnicklade handtagen från Beslag Design är kronan på verket.

Så vackert med ramluckor och dessa kökshandtag från frontapply

Vilka är handtagen och knopparna och var kan man köpa de? Kökshandtagen kommer från frontapply.se och heter Beslag Design 1353 förnicklat med svart läder som lindats av Tärnsjö Garveri. De kostar cirka 300 kronor styck. Knopparna är Helix matt svart som även de har en industriell känsla i och med att de lättrats. Dessa kostar cirka 100 kronor styck.

För mig som sannolikt inte har råd att göra om hela köket kommer nog få leta efter billigare lösningar ett tag till och därför vill jag tipsa om att byta ut kökshandtagen. Om jag gör en överslagsräkning på Monicas kök så handlar det om 14 handtag och cirka 8 knoppar. Totalpris för detta, och då är det bland de dyraste handtagen som finns att köpa, så handlar det om 5 000 kronor för allt. Det ska jämföras med att byta ut hela köket som förmodligen slutar på en bra bit över 300 000 kronor.

Alla bilder tillhör Hemmafixbloggen.se