Årets trend – gardiner

Under 2019 står 80-talet för en stor del av inredningen och så även gardinerna. Det innebär dock inte att du behöver smycka dina fönster med rysch och pysch, men det går sammantaget att se en övergripande trend från detta ljuva sekel som uttryckligen glänste av roliga färgkombinationer. Här ger vi en inblick i hur gardinerna kan se ut under året 2019.

Färger som skär sig

Om du har ett färgglatt rum så fortsätt gärna i den andan beträffande gardinerna. Dock kan du vara riktigt djärv och välja en färg som inte alls går i linje med närliggande interiör. Har du en soffa i rött, välj knallrosa gardiner, eller sätt dit glimtar av gult som är en het trend. Du kan även kombinera blommigt och enfärgat. Det som inte passar ihop, passar under 2019. Våga mer!

Helvita gardiner till det gröna

Vitt och grönt är ett skönt komplement som speciellt rotat sig inom gardintrender 2019. Gardinerna ska gå i helvitt (gärna i linne) och således få det gröna i rummet att sticka ut mer. Addera gröna växter och plantor i olika storlekar och arter för en optimal effekt. Vita gardiner passar också in fint med trämöbler.

Korallrosa

Korallrosa har utsetts till årets färg, både inom mode och inredning. Dock kan du även välja andra nyanser i ljusare pastellton. Det rosa gifter sig bra med möbler av bouclétyg, ni vet den där texturen som för tankarna till ett fluffigt garnnystan och en stickad kofta. Använd gärna ett lättare och luftigt tyg som kontrast till den annars så värmande bouclén.

Den maximalistiska känslan

Ett gemensamt attribut i gardinerna år 2019 är att minimalism nu har bytts ut mot maximalism. Detta kan du tolka som du vill, men ju mer desto bättre, kan man säga. Visst kan du hänga upp ett par ultradiskreta gardiner i fönstret, men den som vågar den vinner – det utgör mottot för 2019.